Review Mamagolo Peacock Marilyn

(English below)

Via een tweedehands doekenverkoop pagina kocht ik een prachtige draagdoek met een pauwenprint. Ik vind pauwen geweldig en kon het dan ook niet laten om deze in mijn lievelingskleurstelling (blauw met groen) voorbij te laten de gaan. De doek is van het merk Mamagolo (Transsylvanië). Mamagolo bestaat sinds 2009, opgezet door een moeder van 2 die van origine verhalenverteller is. Haar visie is dat geweldig mooie doeken van top kwaliteit, niet extreem duur hoeven zijn. Daarnaast dat alle fancy blends absoluut niet nodig zijn voor draagkracht of een zachte doek. Haar verlangen was om moeders in haar regio te helpen om alle voordelen van dragen te ontdekken, en zo werd zij de eerste draagdoeken producent van het Vorstendom. Zij produceert en verkoopt draagdoeken, ringslings, maar ook reversible ‘Hoppla’ SSC full buckles (van machine- maar ook handgeweven stof), onbuhimo’s en zelfs wat pouches en draagjassen. De doek die ik kocht is een Peacock Marilyn. Hij is aan mij verkocht als een maat 5, wat ook in het label staat, maar meet slechts 3,8 meter en is eigenlijk een (lange) maat 4. Het is echter niet zo dat alle Mamagolo doeken kort vallen. Waarschijnlijk is het label in deze doek een foutje geweest. Ik was namelijk zo enthousiast over deze doek, dat er vlak daarna nog een mamagolo hier is komen wonen. Dat is een maat 6 die goed op lengte valt en 4,8 meter meet, waarover in een latere review meer 😉. Goed, terug naar Peacock Marilyn. Marilyn is gemaakt van heerlijk zacht 100% katoen. Hij voelt pas gewassen heel grippy, maar wordt snel super zacht, echter verliest zijn grip niet. Het pauwenpatroon geeft echt de grip, want de stukken daartussen voelen veel gladder aan. Het is een medium tot dunne doek die heel hanteerbaar knoopt en super goed aanspant. Hij is in een ruck absoluut cushy op mijn schouders met mijn dochter van ruim 15 kilo. De doek is relatief smal en heeft heel schuine punten. Dit is overigens anders bij nieuwere releases van Mamagolo (behoorlijk breder en rechte punten). De kleuren van de doek zijn prachtig en komen eenmaal ingedragen nog meer tot leven. Eigenlijk wil ik deze doek ook erg graag knuffelen op de bank, omdat hij zo babybilletjes zacht is. Absoluut een aanrader voor baby en peuter. En wat nou helemaal de kers op de taart is? De prijs! Retail van Marilyn was +/- €68,00 voor een maat 6 (!). Ik ben verliefd. Mamagolo Peacock Marilyn, wat ben ik blij dat je bij ons woont!!

*************************************************************************************************

Through a secondhand wrap sale page I  bougth a beautiful woven wrap with a peacock pattern. I love peacocks and couldn’t resist this pretty. Specially since the colourway is my favourite: blue with green). This wraps brand is Mamagolo (Transylvania). Mamagolo excists since 2009, founded by a mother of 2, and storyteller of origin. Her vision is that amazing wraps of high quality don’t have to be extremely expensive, and that all fancy blends are not nescecary for a strong but soft wrap. She had  the desire to help mothers in her area discover the many benefits of babywearing. And so she became the first wrap producer of the Pricipality. She produces and sells wraps, ringslings, but also reversible ‘Hoppla’ SSC full buckles (made out of machine- or handwoven fabric), onbuhimo’s and even some pouches and babywearing coats. The wrap I bougth is a Peacock Marilyn. It was sold to me as a size 5, as it states in the label too. But it measures only 3,8 metres and is an actual (long) size 4. But this doesn’t mean that all Mamagolo wraps fall short. The size written on this label was prabobaly a mistake. Since I was so excited about this wrap, shortly after another one came to live here. A size 6, which is a true 6 measuring 4,8 metres, about which I will tell you more later in another review 😉. Now, back to Peacock Marilyn. Marilyn is made out of super soft 100% cotton. Freshly washed it felt hugely grippy, but it became extremely soft pretty fast, without loosing its grip. The peacock pattern is actually what gives this wrap it’s grip, since the parts in between feel much more slippery. It’s thickness is medium to thin. It is really easy to tie a knot in this one and tightening it goes without effort. In a ruck it has cush on my shoulders carrying my dougther of 15 kilo’s with ease. This wrap is relatively small and has really slant tales. Moreover, this doesnt go for new mamagolo releases (hugely wider and straigth tales). The colours of this wrap are vibrant and get more intense after the wrap is totally worn in. I actually want to cuddle this wrap on the  couch, because it is soft as the bottums of a baby. Absolutely recommended for babies and toddlers. And the cherry on the cake? That is the price! Marilyns retail price was just about €68,00 for a size 6 (!). I am in love. Mamagolo Peacock Marilyn, I am happy you live here now!

Wrap brand:      Mamagolo

Wrap pattern:   Peacock

Wrap name:      Marilyn

Wrap colour:     Navi blue with lime green on a white warp.

Length:               3,8m

Width:                64 cm

Weigth:              639 gr

GSM:                  Loomstate is officially 235, measured by me post wash and worn

                            in it’s 253

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Rating: 5

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *