Duo-consult rugdragen – Miranda & Danielle

(English below)

Afgelopen zaterdag reed ik helemaal naar het mooie Haarlem, waar een lieve vriendin van mij woont. Miranda wilde graag een duo-consult rugdragen (ruck) met haar vriendinnetje Danielle die bij haar in de straat woont. Meestal rijd ik niet zo ver voor een consult, maar voor Miranda deed ik dat met liefde. We maakten er gelijk een hele middag bijkletsen van. Miranda wilde het liefst de hipscoot leren en Danielle koos voor de santatoss. Beide dames pikten alles snel op. Aandachtspunt bij de een: het middelste doekdeel goed aanspannen, om het ruggetje goed genoeg te ondersteunen. Het aandachtspunt bij de ander was niet steeds voorover te buigen en zo spanning te verliezen, maar goed rechtop te blijven staan. Zeker wanneer Danielle oefende met haar eigen dochter, merkte ze duidelijk wat het gevolg kan zijn van vooroverbuigen: je kleine kan zich dan juist op jouw rug gaan afduwen en wordt dan gestimuleerd om weg te strekken.

Maar uiteindelijk slaagden beide dames met vlag en wimpel en hebben ze allebei veel zin om verder te oefenen en heerlijk met hun kanjer te gaan genieten van het rugdragen!

**************************************************************************************************

Last saturday I drove all the way to the beautiful Haarlem, were a dear friend of mine lives. Miranda wanted a duo-consult to learn a back carry (ruck) with her friend Danielle, who lives in the same street. Usually I don’t drive this far for a consult, but for Miranda I willingly did. We turned it in to a midday of chatter and fun. Miranda wanted to learn the hipscoot and Danielle chose the santatoss. Both ladies learned fast. Focus for one of them was tightening the middle part of the wrap, to comfortably support the back of her little one. The focus for the other was not to bent over forward all the time. Because when you do you loose tension of the tails. She had to try hard to stand straight. Specially when Danielle wrapped her child instead of the heavy doll, she discorevered the concequenses; her daughter pushed herself upward everytime Danielle bent forward. This stimulates straigthening.

But in the end both mothers succeeded with flying colours. Both are excited and feel like practising more, and to start enjoying back carrying with their cute kid.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Rating: 5

One comment

  1. Wat ben jij een leuk en mooi mens, Sabine!
    Ik vond je draagconsult heel erg fijn: je neemt echt alle tijd, legt goed en rustig uit en geeft met uitproberen gelijk correcties maar ook niet teveel dat je niet meer weet waar te beginnen. Fijn dat er ook tijd en ruimte was om de verschillende manieren van op de rug brengen uit te proberen. Maar ik denk wat ik het allerfijnste vond is dat het na het (live) consult nog niet klaar was: per mail kwam een super uitgebreide beschrijving en alle foto’s zodat je stap voor stap nog kan terug kijken. Ook spam ik je met foto’s van hoe het nu gaat en geef je tips, advies en hebt speciaal voor mij nog extra filmpjes gemaakt!! Ik kan een consult bij Sabine van harte aanbevelen!!

    Rating: 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *