Consult Ringsling – Karin

(English below)

Vorige week kwam een van mijn kinderfysiotherapie collega’s en tevens ook vriendin Karin langs voor een ringsling consult. Ze is een poosje geleden bevallen van een prachtige zoon, haar 3e kindje. Ze droeg haar oudste dochters al met draagdoeken en draagzakken, maar merkte dat ze iets snels en comfortabels zocht, voor de spitsuur momenten, zoals naar school brengen en boodschappen doen. Eigenlijk wilde ze graag een ringsling gebruiken, maar een eerdere ervaring met de ringsling was haar niet bevallen. Ze was bang voor de asymmetrische belasting. Dus besloot ze tijdens een consult de ringsling een tweede kans te geven en te kijken of het niet toch een prettige optie voor haar zou kunnen zijn. Samen gingen we aan de slag. Het dragen met een ringsling wordt namelijk erg veel makkelijker en sneller wanneer je precies weet hoe je de ringsling het beste kan voorbereiden en kan aanspannen. Er zijn een paar “simpele” trucs die je echt moet weten, die een wereld van verschil maken. Persoonlijk ben ik een groot fan van de ringsling. Al voor ik goed wist hoe ik hem het beste moet gebruiken. Nadat ik op de cursus leerde hoe dat ding nou ECHT werkt, ging er een wereld voor me open. Sindsdien gebruik ik bijna dagelijks de ringsling. Vooral mijn zoon is dol op.

Een tipje van de sluier: leg de stof goed naast elkaar klaar tussen de ringen voor je gaat dragen. Wanneer de stof dubbel zit als je gaat aanspannen, dan blokt de stof zichzelf tussen de ringen. En wanneer je gaat aanspannen, span dan in 3 richtingen aan; horizontaal, diagonaal en verticaal, meermaals steeds een klein stukje. Wanneer je grotere stukken in 1x aanspant, loopt de stof ook vast in de ringen.

Na een paar keer oefenen had Karin het helemaal in de vingers en bleek de tweede kans zeer zeker geslaagd! De kleine man vond het heerlijk en viel al snel in slaap. Karin, ik ben benieuwd welke ringsling je zal gaan aanschaffen! Ik wens jullie heel veel draagplezier.

************************************************************************************************

Last week one of my collegues at the rehabilitation centre (she also is a good friend of mine) came by for a babywearing consult to learn how to properly use a ringsling. A while ago she delivered her third child, a beautiful son. She already had carrried her oldest daugthers with woven wraps and half/ full buckle carriers, but she was now looking for something faster and still comfortable to use in rush hours and while doing groceries. She wanted to use a ringsling, but in the past she had a bad experience with trying out someone else’s ringsling. She was afraid for the asymmetrical load and the concequence for her posture. So she decided to give the ringsling a second change in a consult and see if nevertheless the ringsling could be a comfortable sollution for her. So we went trough all steps together. Carrying with a ringsling will become substantially easier and faster when you know exactly how to prepare and tighten it. There are a few “simple” trics you must know, that make a huge difference. Personally I am a great fan of the ringsling, even before I truly knew how to use it. But when I learned how to actually use it in the right way, there was a totally new world for me. Since then I almost dayly use it. Specially my son loves to be carried in a ringsling.

To lift a little corner of the veil: even out the fabric in between the rings, before you start to carry with it. When the fabric is folded, it locks itself in between the rings when you try to tighten. When you tighten, tighten in 3 different directions; horizontal, diagonal and vertical. Multiple times, smaller bits at a time. When you tighten large parts at once, the fabric also blocks in between the rings.

After some practice Karin mastered the skill, and this second change became a truly succesfull one! Her little guy loved it and fell asleep soon enough. Karin, I am truly curious to find out which ringsling you will buy! I wish you lots of pleasure and love while babywearing.

Ringsling: Neobulle Margot

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *