Blog – Ringwrap

(English below)

Tijdens een doekenreisje van een van mijn doeken kwam ik in aanraking met een voor mij nieuw principe. De lieve en sterke Judith plaatste ineens een foto van zichzelf met haar zoon op haar rug in een ringwrap. Hier had ik werkelijk nog nooit van gehoord, maar het klonk echt fantastisch! Judith besloot mij gelijk die ringwrap dan maar op reis te sturen en daar ben ik haar absoluut erg dankbaar voor!

Wat is dat nou eigenlijk een ringwrap? Een ringwrap is een korte doek met aan een kant twee ringen eraan genaaid. De doek die ik op reis kreeg was een Wrapahula Under The Miscroscope (UTM) Bismuth Crystal. Deze doek was inclusief ringen iets langer dan een maat 4. Waarom is een ringwrap nou eigenlijk zo bijzonder? Je hoeft niet af te knopen, maar zet de doek vast met de 2 ringen. Dus bijvoorbeeld mensen met een reumatische aandoening, fibromyalgie, spieraandoening, of welke aandoening dan ook waarbij het lastig is om flink kracht met de handen/ polsen te zetten, kunnen hier absoluut gemak van ondervinden. Op papier klinkt het fantastisch. Maar zou ik het nou echt sneller, makkelijker en fijner vinden dan gewoon te knopen? Vol zin en nieuwsgierigheid ging ik dat eens goed uittesten. Ik begon met het knopen van een Double Hammock tied at shoulder (TAS). Gezien mijn kinderen tegenwoordig al echt heel groot zijn, red ik dit normaal gesproken niet met een maat 4. En om eerlijk te zijn, kon ik het nu ook niet veilig afknopen. Het uiterste stukje van de tippy tail kon ik net iets door de ringen trekken. Maar het zat! En snel was het zeker. De ring kwam uiteindelijk voor het fijne net iets te laag uit. Even wennen met inschatten hoe ik moet beginnen met de ringen. Vervolgens probeerde ik een aantal keer een Ruck TAS. Normaal gesproken ben ik echt fan van TAS CCCB afknopen, maar een candy cane chestbelt (CCCB) is niet zo makkelijk uit te kienen met de ringwrap, dus knoop ik de staart nog eens extra rond. Wat ik erg lastig vond, is het goed aanspannen van de toprail. Maar het afknopen was inderdaad sneller. Ik hoopte redelijk snel beter te worden in het aanspannen van de toprail, maar het bleek toch echt een uitdaging. Het is mij in die paar weken niet gelukt om deze vaardigheid goed de baas te worden. Dus vind ik die ringwrap nu een must of toch niet? Het is absoluut sneller, maar niet per se makkelijker, omdat het goed aanspannen van de doek echt lastig is. Ik denk dat veel mensen er baat bij zullen hebben wanneer het afknopen te zwaar is, maar ikzelf zal er voor mij persoonlijk, niet snel voor kiezen. Zeker dus niet enkellaags. Als ik al een ringwrap zou willen, moet hij flink lang zijn, zodat ik er dubbellaags mee knopen kan. Maar hoe tof om dit eens te kunnen en mogen uitproberen. Judith, dank je wel! Blij om te weten dat ik sommigen dit nu kan adviseren en dat ik weet welke voordelen en nadelen hier bij horen.

**********************************************************************************

During a wrap holiday I organized for one of my woven wraps, I came in contact with something totally new to me. The kind and strong Judith suddenly posted a picture of herself, carrying her son on her back in a ringwrap. I truly never had heard of this before, but it sounded amazing. Judith immediately decided to send her ringwrap travelling to me, and boy am I grateful for that!

What is that, a ringwrap? It is a short woven wrap with two rings sewn in on one end. De wrap I got to host was a Wrapahula Under The Miscroscope (UTM) Bismuth Crystal. This wrap was a tad bit longer than a size 4, rings included. But what makes a ringwrap so special? You don’t have to tie a knot, but you fixate it with the two rings. So people that suffer from a rheumatic disorder, fibromyalgia, muscle diseases or any other diagnosis which complicates strengthening with your hands or wrists, can totally benefit from this. On paper it sounded amazing. But would I really find it to be faster, easier and more comfortable than the normal way of tying a knot? Filled with desire and curiosity I was about to try it all out. I started out with a Double Hammock tied at shoulder (TAS). Since my kids are really big nowadays, I normally can’t safely tie that off with a size 4. And to be honest, it wasn’t safe now neither. I could just pull the tiniest part of the tippy tail through the rings. But my son stayed put. And boy was it quick! The rings ended up a bit too low under my armpit. I had to get used to the different proportions of the wrap and where to hold the rings to begin with. After that first up, I tried to carry with a ruck TAS multiple times. Normally I love to make a CCCB, but how to make a candy cane chestbelt with a ringwrap? My solution was to use the tail and pull that trough the shoulder straps. Somehow it was extremely hard for me to tighten the top rail. But the process of getting the up finished, truly took me less time. I hoped to get better in tightening the top rail pretty fast, but it turned out to be a real challenge. I didn’t get to master that skill in the few weeks I got to plays with this ringwrap. So to sum it all up, is the ringwrap a must-have for me, or not? It most definitely is quicker, but not easier per se, since tightening the top rail is so much harder. I think loads of people that have trouble tying knots could truly benefit from a ringwrap, but for me personally it is not my first choice. Specially not in a single layer carry. So if ever I wanted a ringwrap, it would have to be an XL one, so I can use it with double layer carries. But how cool is it that I could try this thing out. Judith, thank you once more! I am glad to now know I can advice this to some parents, and that I know the (dis)advantages that come with it. 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *