Hoe ziet consult eruit

Basis consult

Tijdens een basis consult (knoop: Front Wrap Cross Carry) geef ik informatie over ergonomisch dragen, de juiste houding van je kindje en natuurlijk hoe je je kindje veilig in de doek kunt knopen. Ik doe het over het algemeen eerst voor met een draagpop. Dan gaan we samen aan de slag en oefenen we het samen met een pop. Wanneer dat goed gaat probeer je het alleen met een pop en wanneer jij je zeker genoeg voelt gaan we over met het knopen van je eigen kindje. Natuurlijk is het ook mogelijk een knoopconsult te boeken wanneer je nog zwanger bent. Oefenen met jouw kindje zal dan nog niet gaan, dus belangrijk is dan wel dat je de vaardigheid in de aanloop naar je bevalling blijft oefenen, anders zul je het snel weer vergeten.

Wanneer je met je kindje een consult boekt is het handig om een tweede persoon mee te nemen, die voor jouw kindje kan zorgen en jouw kindje aandacht kan geven, zodat jij met je volle aandacht kan oefenen.

Gevorderden consult

Wanneer je de basis van het knopen al kent, maar graag meer wil variëren in welke manieren van afknopen je zou kunnen doen kun je een gevorderden consult boeken. Ook wanneer je wilt gaan rugdragen kun je bijvoorbeeld een gevorderden knoopconsult boeken. Wanneer je voor het eerst wil leren knopen kunnen we meestal maar 1, soms 2 knopen behandelen. Wanneer je verschillende afknooptechnieken of verschillende manieren van knopen wil leren, kunnen 2 of misschien nog wel meer verschillende technieken behandelen, afhankelijk van hoe snel je het oppikt. Afhankelijk van wat jouw kindje en jij aankunnen, kan er gekozen worden om niet meer op een pop te oefenen, maar alles gelijk op je kindje toe te passen. Behalve bij een eerste rugconsult. Dan wordt er zeker eerst op een pop geoefend, en is vaak 1 knoop aanleren al een 1,5 uur vullend programma.

Pasconsult

Samen met jou gaan we op zoek naar de beste draagzak/ draagdoek voor jullie en je kindje. Er wordt gelet op de juiste houding van je kind, en welke drager voldoende ondersteuning biedt. Maar ook of de drager prettig zit voor beide ouders. Het kan soms zijn dat beide ouders een totaal verschillend postuur hebben, maar beide met hetzelfde draagsysteem willen dragen. Ook komt het nog wel eens voor dat ook opa of oma in staat moet zijn om te kunnen dragen. Het kan zijn dat een ouder zelf een diagnose heeft (Autisme, DCD, CP) en de drager daarom motorisch makkelijk aan te spannen moet zijn. Om het kind niet te veel te belasten ga je eerst met een draagpop de verschillende draagsystemen uit proberen. Wat is prettig aan te spannen voor jullie, wat zit fijn, etc.

 

Ringsling consult

Bij een ringsling consult leer je een ringsling goed door de ringen heen te halen, de ringsling goed voor te bereiden, de juiste wijze om met een ringsling te dragen en de manier om een ringsling goed aan te spannen. Ook hier oefenen we eerst met een pop, alvorens je met je eigen kleintje gaat oefenen.

Zeker bij een basis consult, een pasconsult en een eerste rugdraagconsult is het handig om een extra persoon mee te nemen die voor jouw kindje kan zorgen en hem of haar vermaakt wanneer jij geconcentreerd met mij en een draagpop aan de gang gaat. Wanneer jouw kindje huilt of jouw aandacht vraagt, is het niet gemakkelijk je op de nieuwe informatie te concentreren. Het lijkt misschien wat overdreven, maar de ervaring leert dat mensen achteraf altijd blij zijn wanneer ze een extra familielid of vriendin hebben geregeld voor tijdens het consult.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0