Wie ben ik

Ik ben Sabine de Hoop, moeder van 2 kinderen, kinderfysiotherapeut te Sophia Revalidatie Delft op de afdeling 0-4 jarigen en tot slot draagconsulent bij Dragen met zorg, mijn derde kindje 😊.

Photo credits: Anouk Pross Photography

Toen ik zwanger was, wist ik al dat ik mijn zoon na zijn geboorte wilde dragen, maar ik had geen idee welke manier de beste manier zou zijn. Ik kreeg voor mijn babyshower een drager die ik nu niemand meer zou aanraden, waarin ik mijn baby in de komma houding zou kunnen dragen. Mijn zoontje had echter erg last van reflux en was absoluut niet gelukkig in de kommahouding, en dus gebruikte ik de sling niet. Ik kreeg na 3 maanden het advies van een collega in het revalidatie centrum om haar draagdoek te lenen en mijn zoontje middels de FWCC te dragen. Ze stuurde me een filmpje met een instructie en zonder veel verwachtingen ging ik aan de slag. Mijn zoontje sliep die dag voor het eerst geen 20 minuutjes, maar 40 minuten en ik was om. Ik kocht een geweven draagdoek maat 6 en ik droeg mijn zoontje niet dagelijks, maar wel met regelmaat. Eerst op mijn buik, later op mijn rug.

Toen ik na een jaar zwanger werd van mijn dochter besloot ik nog een doek erbij te kopen. Haar zou ik vanaf dag 1 dragen, zo nam ik mij voor. Ze kwam in de zomer dus de dikke Girasol die ik kocht voor mijn zoon zou veel te warm voor haar zijn. Dus kwam er een super roze lightweight heartiness met linnen, lekker dun en luchtig. Zij lag door omstandigheden de eerste 5 weken in het ziekenhuis waar ik haar niet kon en mocht dragen. Eenmaal thuis wilde ik heel graag dat zij wist dat (ook al hadden er vele handen haar verzorgd) ik haar echte eigen mama was. Dragen hielp mij met het hechtingsproces en gaf mij tegelijkertijd het gevoel dat ik verloren tijd kon inhalen en ik had ook nog eens mijn handen vrij voor haar broer, met wie ik ook veel verloren tijd moest inhalen. Ik genoot met volle teugen en ruilde zo nu een dan een doek of kocht er eentje bij. Een hobby ontstond, noem het eigenlijk maar gerust een passie. Zoveel mogelijk doeken wilde ik voelen en ik deed aan reisjes mee. Langzaamaan raakte ik haast verslaafd aan alle mooie stoffen, prints en blends. Toen de rust wat terug keerde in ons gezin, zag ik een advertentie op facebook van het opleidingsinstituut zorgdragen. Een cursus tot draagconsulent voor zorgprofessionals. Dat wilde ik! Ik zag veel toepassingen in mijn werk waar een kinderfysiotherapeut als draagconsulent veel meerwaarde zou hebben. En dus volgde ik de cursus. De passie groeide, en langzaamaan begon ik te Sophia Revalidatie consulten te geven. Maar ik wilde meer. En zo gezegd zo gedaan, oefenen, een naam, een logo, een eigen bedrijf.

Vanuit huis, maar ook aan huis bij cliënten geef ik draagconsulten en elke keer weer geniet ik! De fijne kneepjes van het dragen kunnen en mogen overdragen en mensen helpen te zoeken naar de juiste draagwijze is iets waar ik keer op keer gelukkig van word.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0